informatie over de moedermelksieraden van Moedersmooiste Sieraden


Hoe werkt het allemaal?

Relaxed bestellen, alles wordt geregeld:
Kies het sieraad naar keuze in de webshop en vul al je gegevens in>
Betalen gaat via Ideal, Bancontact, creditcard of Paypal.

Ontvang van mij een verzendkitje voor je moedermelk. Hier zit in:

-een buisje met sealzakje voor de melk. Een eetlepel is voldoende voor 1 sieraad.
-een invulkaart voor je naam, ordernummer en eventueel de ringmaat.Dit wijst zichzelf.
-er is plek om een haarlokje op de invulkaart te plakken met een plakbandje indien je deze graag wil laten verwerken in het sieraad.
-een gefrankeerde retourenvelop met ons adres erop. Zo stuur je alles terug.
 (klanten uit Belgie frankeren hun moedermelk-post zelf)


De kosten voor de moedermelkverzendkit met twee keer portokosten (heen en terug) en het sieraad wat aangetekend en verzekerd word verzonden is €19,50 binnen Nederland.
Het is €23,00 naar Belgie.
 

Je hoeft dus alleen maar de melk in het buisje te doen en naar de brievenbus te lopen!
De melk mag vers zijn, uit de vriezer komen en mag ook al wat ouder zijn.
Voor de verwerking ervan maakt dat geen verschil.

Het is niet mogelijk sieraden af te halen. Overgebleven melk wordt niet terug gestuurd. 


Jouw moedermelk wordt vermengd met een speciale hars. Door heel langzaam te roeren, luchtbelletjes eruit halen en het in het sieraad gieten.
De melk wordt op deze manier laag voor laag opgebouwd, zodat er uiteindelijk geen lucht meer in de massa zit. Doordat er geen lucht meer in zit of bij kan, komt het 'leven' in melk tot stilstand.
De moedermelk is opgelost in een harde steen die perfect geschikt is om te dragen als sieraad. De oppervlakte is nu solide en kan geschuurd, gepolijst en afgewerkt worden. De melk zit gegarandeerd goed geborgen in het edelmetaal.


Hoe lang duurt het voor ik mijn moedermelksieraad kan dragen?

De levertijd is ongeveer 8-10 weken. Als er bepaalde materialen besteld moeten worden (edelstenen of goud/zilver) kan het iets langer duren.
Het maakproces gebeurd in stappen met een uithardingstijd tussen de lagen. Hierdoor is het lastig om exact aan te geven wanneer het af gaat zijn. Er zijn veel factoren die ervoor kunnen zorgen dat het vlot of juist langzaam verloopt. Het wordt meteen verstuurd zodra het klaar is om te dragen. Om tot het mooiste resultaat te komen kan de levertijd soms ook iets uitlopen.


Ik heb nog oude, gouden sieraden liggen. Kan ik deze inleveren?

Ja dat kan. Je mag in dat geval contact opnemen per mail. Geef daarin aan welk sieraad je graag bij ons wilt bestellen. We maken dan een voorlopige offerte voor je. De melk mag samen met het goud naar ons verstuurd worden.
Afhankelijk van het gewicht en de kwaliteit, wordt er een prijs berekend.
Deze prijs voor het ingeleverde goud trekken we af van de eerder gemaakte offerte en je ontvangt een nieuwe offerte. Als er nog een bedrag overblijft mag je dat aan ons overmaken. Mocht je meer ingeleverd hebben dan je nieuwe sieraad kost, dan betalen wij jou uiteraard terug. We nemen geen zilver in, enkel goud.


Wat voor een opties zijn er bij de gravure van een sieraad?

We laser-graveren standaard een naam en datum in een mooi, karaktervol lettertype. Bij hele kleine gravures (1,5 mm) kunnen we voor een ander lettertype kiezen waardoor het beter leesbaar is.
We graveren standaard aan de binnenzijde van de ringen, tenzij dat er nadrukkelijk bij staat.

In tegenstelling tot een normale graveermachine, kan deze lasergraveermachine diep, gedetailleerd en klein laseren. Hierdoor krijg je een buitengewoon strakke gravure die er nooit meer uit slijt. De mogelijkheden zijn eindeloos dus mail gerust als je zelf een gaaf idee hebt. Voor afwijkende lasergravures kunnen wel kosten in rekening gebracht worden.

Verder kun je ook kosteloos een simpel symbool aan je gravure toevoegen. Hierbij moet je denken aan een hartje, sterretje of infinity symbool. Kopieer deze hier en plaat het in je tekstvalk voor de gravure: ♡ ☆ ∞


Bederft de melk niet onderweg?

De melk zal niet meer drinkbaar zijn bij aankomst uiteraard.
Echter, voor het verwerken in een sieraad is het prima. Het versturen kan op iedere dag van de week, ookal duurt het een aantal dagen voor het dan hier is. Mocht het niet goed gegaan zijn, ontvang je van ons bericht.
 


Het sieraad heeft een andere look dan het voorbeeld op de site, is dat normaal?

Dit is eigenlijk altijd het geval. We werken met organische stoffen, met melk, haartjes, hars en achtergrondkleuren in de sieraden die daar op reageren. Elk sieraad wordt met de hand in het atelier vervaardigd. Ieder sieraad is dus uniek en anders.

De foto's op de site dienen als voorbeeld. Als goudsmid en ontwerper kan ik tijdens het maken van jouw sieraad beslissingen nemen ten gunste van de look van jouw ring of hanger. Dat betekent soms meer of minder haartjes, meer of minder melk, kleiner of iets groter graveren. Daarbij probeer ik uiteraard zo dichtbij de gemaakte afspraken te blijven en het voorbeeld op de site. Kleine afwijkingen kunnen bij handgemaakte sieraden altijd ontstaan en dat maakt jouw sieraad ook helemaal uniek.
 


Mag ik het sieraad terugsturen als ik het niet mooi vind?

Vanwege de aard van ieder sieraad wat bij ons besteld wordt, kunnen we geen sieraden terugnemen. De ringen, hangers en armbanden worden op maat gemaakt, gegraveerd en gevuld met jouw melk. Er zit veel aandacht, tijd en materiaal in. 

Compositie, kleur, maatvoering, materiaal, deze factoren spelen een grote rol in het uiteindelijke sieraad. Het zijn ook precies deze zaken die bij iedereen verschillen. De foto's op de website tonen sieraden die voor iemand anders gemaakt zijn. Het kan dus altijd zo zijn dat met de door jou ingestuurde melk, haartjes en wensen, het sieraad er nét even anders uit komt te zien (maar altijd dichtbij het oorspronkelijke idee).

Natuurlijk kan het gebeuren dat er een fout wordt gemaakt of dat er in de communicatie iets mis ging. Wij zijn absoluut de flauwste niet als het aankomt op service en het luisteren naar jou als klant. Ieder geval wordt apart bekeken en als het een gegronde klacht is, dan komen wij daar altijd samen uit.


Maken jullie ook assieraden?

Ja. In principe kunnen we alle sieraden die met melk gevuld zijn, ook met as vullen. We hebben ook een aparte collectie assieraden. Deze collectie staat op onze andere website. 

https://www.bijmijassieraden.nl
 


Wat kan ik doen om het sieraad zo mooi mogelijk te houden?

  • Om het zilver en goud als nieuw te houden, kun je zo nu en dan het edelmetaal in een speciaal moedermelksieraden-dompelbadje doen. Poets de oppervlakte op met een geimpregneerde zilver of goud poets-doek. Je sieraad is weer helemaal nice & shiny. Kies HIER het onderhoudsproduct wat bij jouw sieraad past.
  • Sieraden zijn luxeproducten. Het is bij zo'n waardevol sieraad dan ook belangrijk het met zorgvuldigheid behandeld wordt.
    Er geldt een garantie van 6 maanden op de sieraden. Lees voor meer informatie hierover de Algemene Voorwaarden op de website.

     

 


Groen stoplicht: Je kunt online een sieraad bestellen en de levertijd is momenteel 8-10 weken.

Meteen antwoord op je vraag via Whatsapp:

Direct contact via Whatsapp

 

© 2014 - 2024 Moedersmooiste Sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel