VEELGESTELDE VRAGEN

Informatie over de moedermelksieraden van Moedersmooiste Sieraden


 

Hoe verstuur ik mijn melk?

Een borstvoedingszakje, diepvrieszakje, Ikeazakje, spuitjes, een ballon, flesje, lenzendoosjes. Als het maar goed wordt afgesloten en door de brievenbus past (3,2 centimeter maximaal).

De melk mag uit de vriezer komen, het mag ook vers zijn. Dat maakt niets uit in de verwerking ervan.

Doe er altijd een tweede zakje omheen voor de zekerheid.  Vergeet je naam en ordernummer niet toe te voegen. Verstuur het bij voorkeur in een luchtkussen-envelop met 2 of 3 postzegels naar:

Moedersmooiste Sieraden
Vlaardingerdijk 91
3117 EE Schiedam

Het is niet mogelijk de melk te komen brengen of sieraden af te halen. Overgebleven melk wordt niet terug gestuurd. 


Hoe lang duurt het voor ik mijn moedermelksieraad kan dragen?

Het aantal bestelling bij Moedersmooiste Sieraden neemt toe maar wij proberen de leveringstermijn van 6 weken niet te overschrijden. Het is erg afhankelijk van de arbeidsintensiviteit van het sieraad wat je gekozen hebt hoe lang het duurt. 
Vooralsnog houden wij een termijn aan van 3 tot 6 weken.


Ik heb nog oude, gouden sieraden liggen. Kan ik deze inleveren?

Ja dat kan. Je mag in dat geval contact opnemen per mail. Geef daarin aan welk sieraad je graag bij ons wilt bestellen. We maken dan een voorlopige offerte voor je. De melk mag samen met het goud naar ons verstuurd worden. Afhankelijk van het gewicht en de kwaliteit, wordt er een prijs berekend. Deze prijs voor het ingeleverde goud trekken we af van de eerder gemaakte offerte en je ontvangt een nieuwe offerte. Als er nog een bedrag overblijft mag je dat aan ons overmaken. Mocht je meer ingeleverd hebben dan je nieuwe sieraad kost, dan betalen wij jou uiteraard terug. We nemen geen zilver in, enkel goud.


 

Watvoor opties zijn er bij de gravure van een sieraad?

We graveren standaard een naam en datum in een mooi, karaktervol lettertype. Bij hele kleine gravures (1,5 mm) kunnen we voor een ander lettertype kiezen waardoor het beter leesbaar is.

Verder kun je ook kosteloos een simpel symbool aan je gravure toevoegen. Hierbij moet je denken aan een hartje, sterretje of infinity symbool. Als de gravure complexer wordt, zullen we kosten in rekening moeten brengen voor deze extra opties. 

Wij graveren ook vingerafdrukken, handafdrukken, het silhouette van het hoofdje van je kindje, een handgeschreven tekst of andere persoonlijke afbeeldingen of logo's. Hiervoor zijn de prijzen op aanvraag, dus mail voor meer informatie.


Kunnen we de melk komen brengen en/of het sieraad ophalen?

We kunnen deze service helaas niet bieden. De melk moet door de brievenbus passen en verstuurd worden. De sieraden worden per post verstuurd.


Werk je ook met andere stoffen zoals glitters of parelmoer?

Nee, we werken alleen met melk en haar. We verwerken geen glitters, parelmoer of andere kunstmatige versierselen door de melk.
Moedersmooiste Sieraden staan voor een eenvoudig 'less is more' ontwerp waarbij de melk puur blijft en zichtbaar mag blijven. 

In alle sieraden met een melkcomponent van minstens 5 millimeter kunnen ook haartjes verwerkt worden. Ze komen het mooist uit op een strakke, melkwitte achtergrond.
 


Hoe wordt het sieraad verzonden?

Je kunt zelf kiezen hoe je wilt dat we het sieraad versturen.

 • Brievenbuspakket binnen Nederland met Track & Trace code. Kosten: €3,95 
 • Aangetekend verzenden binnen Nederland met verzekering tot €500,00. Je sieraad wordt dan via een apart kanaal verstuurd en je moet tekenen voor ontvangst. Kosten: €14,40
 • Naar Belgie via de Standaard Service. Kosten: €2,66.
 • Naar Belgie aangetekend versturen met verzekering tot €500,00 met een handtekening voor ontvangst. Kosten: €17,45.

Bederft de melk niet onderweg?

Moedermelk heeft een langere houdbaarheid dan koemelk. De melk zal niet meer drinkbaar zijn bij aankomst uiteraard. Echter, voor het verwerken in een sieraad is het prima. Het versturen kan op iedere dag van de week, ookal duurt het een aantal dagen voor het dan hier is. Mocht het niet goed gegaan zijn, ontvang je van ons bericht.
 


Het sieraad heeft een andere look dan het voorbeeld op de site, is dat normaal?

Dit is eigenlijk altijd het geval. We werken met organische stoffen, met melk, haartjes, hars en achtergrondkleuren in de sieraden die daar op reageren. Elk sieraad wordt met de hand in het atelier vervaardigd.

De foto's op de site dienen als voorbeeld. Als goudsmid en ontwerper kan ik tijdens het maken van jouw sieraad beslissingen nemen ten gunste van de look van jouw ring of hanger. Dat betekent soms meer of minder haartjes, meer of minder melk, kleiner of iets groter graveren. Daarbij probeer ik uiteraard zo dichtbij de gemaakte afspraken te blijven en het voorbeeld op de site. Kleine afwijkingen kunnen bij handgemaakte sieraden altijd ontstaan en dat maakt jouw sieraad ook helemaal uniek.
 


Mag ik het sieraad terugsturen als ik het niet mooi vind?

Vanwege de aard van ieder sieraad wat bij ons besteld word, kunnen we geen sieraden terugnemen. De ringen, hangers en armbanden worden op maat gemaakt, gegraveerd en gevuld met jouw melk. Er zit veel liefde, tijd en materiaal in. 

Compositie, kleur, maatvoering, materiaal, deze factoren spelen een grote rol in het uiteindelijke sieraad. Het zijn ook precies deze zaken die bij iedereen verschillen. De foto's op de website tonen sieraden die voor iemand anders gemaakt zijn. Het kan dus altijd zo zijn dat met de door jou ingestuurde melk, haartjes en wensen, het sieraad er nét even anders uit komt te zien (maar altijd dichtbij het oorspronkelijke idee).

Natuurlijk kan het gebeuren dat er een fout wordt gemaakt of dat er in de communicatie iets mis ging. Wij zijn absoluut de flauwste niet als het aankomt op service en het luisteren naar jou als klant. Ieder geval wordt apart bekeken en als het een gegronde klacht is, dan komen wij daar altijd samen uit. 

Wij zijn ons ervan bewust dat het uitkiezen van een sieraad via een webshop best wel spannend is. Zeker als het om een nieuw ontwerp gaat waar niet eens een foto van bestaat. Helaas is het bezoeken van ons atelier (op dit moment) niet mogelijk. We beantwoorden jouw vragen graag via de app of mail. 
 


Wat kan ik doen om het sieraad zo mooi mogelijk te houden?

 • De moedermelksieraden zijn van 100% edelmetaal gemaakt. Het poetsen van zilver kan met zilverpoets (te koop bij Kruidvat of Albert Heijn). Geelgoud, roodgoud en witgoud hoeft niet gepoetst te worden, deze behoud haar glans erg mooi. 
   
 • De oppervlaktes waar de melk in verwerkt zit kun je schoonmaken met een milde zeep of ontvettend afwasmiddel. Maak een sopje met lauw water en bijvoorbeeld groene zeep en leg je sieraad hierin. Gebruik een zachte tandenborstel om op een rustige manier het sieraad extra schoon te maken tussen de geboortesteentjes en kieren. Spoel na een tijdje weken je sieraad goed uit en droog voorzichtig af met een zachte doek.
   
 • Doe het sieraad af met slapen, douchen, zwemmen, schoonmaken, klussen. Leg het sieraad niet in fel zonlicht, dit is niet goed voor het met melk gevulde gedeelte.
   
 • Je kunt na verloop van tijd kiezen voor een professionele reiniging bij ons. We knappen het sieraad dan weer helemaal op, zoals het eruit zag toen je het voor het eerst ontving. De kosten hiervoor zijn 35 euro.

  Mocht je sieraad in aanraking gekomen zijn met chemicalieen of op een andere manier onherstelbaar beschadigd zijn dan kunnen we kijken of we je kunnen helpen. De kosten voor het opnieuw vullen of maken van een melkvorm zijn 65 euro. Het sieraad wordt dan ook weer helemaal gepolijst en nice & shiny naar je verstuurd.
   
 • Sieraden zijn luxeproducten. Het is bij zo'n waardevol sieraad dan ook belangrijk het met een bepaalde zorgvuldigheid behandeld wordt.
  Er geldt een garantie van 6 maanden op de sieraden. Lees voor meer informatie hierover de Algemene Voorwaarden op de website.

   

 

 

 

© 2014 - 2017 Moedersmooiste Sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel