goudsmid carolien

Op de dagen dat ik in alle rust mijn werkbank op zoek, ontstaan de creaties van zilver en goud uit mijn handen. De techniek van het smeden is mij zo eigen dat mijn handen precies weten wat ze moeten doen.

De vlam. Precies zó heet mag het goud worden voordat de ring smelt. De steen. Exact zó diep moet ik frezen om de edelsteen in de hanger te kunnen zetten. En dan, de melk. Precies zoveel vermeng ik met de hars om tot een witte, egale oppervlakte te komen.

Ik heb in al die jaren al heel veel nieuwe ontwerpen gemaakt. Regelmatig komt er een idee naar boven wat ik gewoon móet uitvoeren. Deze ring moet gewoon bestaan. De ring is soms helemaal niet wat ik had gehoopt en kan meteen letterlijk weer in vuur opgaan. Maar dan toch, bij een ander experiment, die momenten dat ik kijk en zie dat alles klopt. De vorm. Perfect. De verhoudingen, de glans. Ja. De kleur, de melk. Dit is er zo ééntje. Deze mag gezien worden door iedereen.

Zo ontstond langzaam de afgelopen jaren de bijzondere en uiteenlopende collectie moedermelksieraden van Moedersmooiste Sieraden. Ik heb sinds 2013 een bedrijf om ontzettend trots op te zijn.

Ik wist al op jonge leeftijd dat ik ‘iets met mijn handen’ wilde gaan doen. Tijdens een reis naar Nieuw Zeeland (waar ik ook geboren ben) was ik aan het werk bij een Bead-Gallery. Hier maakte ik sieraden van de meest prachtige, exotische kralen. Venetiaans glazen kralen, kralen van schelpen, houten kralen, zilveren kralen en alle kleuren natuurlijke edelstenen. Ik vond het werkelijk fantastisch. Toen ik terug in Nederland was ben ik begonnen met de studie op de Vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven. Ik won tijdens mijn studie de eerste prijs van de Schöne ontwerp-wedstrijd. Ik maakte hiermee een vliegende start omdat ik met dat mooie geldbedrag de machines en gereedschap kon aanschaffen om zelfstandig als edelsmid verder te kunnen.

Ik wilde mezelf graag verder ontwikkelen op het gebied van vormgeving en inhoud. Daarom ben ik hierna verder gaan studeren op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ik haalde in 2012 mijn diploma.

De ervaringen op mijn stageplekken bij verschillende goudsmeden en galeries waren erg waardevol. Ik heb als bijbaantje ook voor andere goudsmeden gewerkt. Toch is de vrijheid van het zelfstandig ondernemen iets wat ik absoluut koester.

In 2013 werd Rein geboren. Ik gaf hem vanzelfsprekend borstvoeding. Realiserend dat hij maar eventjes zo klein zou zijn, wilde ik deze momenten vastgrijpen. Dichtbij houden. Ik ontwikkelde de eerste moedermelksieraden in Nederland.

“You can't connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.”

Steve Jobs zei dit zo mooi. Achteraf zie ik dat alles wat ik in mijn leven geleerd heb, ineens bij elkaar gekomen is in deze onderneming.

Ik heb intussen drie kinderen: Rein, Roos en Job. Ik combineer mijn werk op een ontspannen manier met het moederschap doordat ik mijn tijd goed zelf kan indelen. 

Mijn werk is zo fijn omdat ik inhoudelijk een mooi product heb. Het is tijdens het maken van een moedermelkketting echt een gaaf idee dat ik hiermee iemand een draagbare herinnering kan schenken. Het leven bestaat uit allemaal momentopnames of mijlpalen. En je periode als jonge, voedende moeder is er zeker eentje die je nooit meer vergeet. Precies zoals je een trouwring draagt ter ere van je geliefde, draag je een moedermelksieraad ter ere van jouw moederschap.

Ik kan me voorstellen dat het lastig is om via een webshop een sieraad te bestellen. Alle vragen beantwoord ik met liefde. Ik hoop iets moois voor je te mogen maken. Want of je nou lang of kort gevoed hebt, al deze power mama's verdienen een medaille voor deze bijzondere prestatie in het leven!

Ook ontstond er een bijzondere collectie sieraden waarin ik de as van een overleden naaste kan verwerken. Deze kun je bekijken op de site https://www.bijmijassieraden.nl
Moeders van kindjes die het verdrietig genoeg niet hebben gered laten dan een gedenksieraad bij mij maken. Soms met melk. Soms met as. Maar soms ook met alleen een haarlokje. Ik ben hoe dan ook altijd dankbaar voor het vertrouwen wat mij wordt gegeven bij het maken van een sieraad met een uniek verhaal.

Mijn partner Kees, eveneens goudsmid van beroep, heeft zijn eigen een collectie sieraden die hij persoonlijk vult en afmaakt met moedermelk, een haarlok of as. Kijk ook zeker op zijn website rond of het sieraad wat je zoekt hierbij staat: Silverlining Sieraden

 

  • Moedersmooiste Sieradem
© 2014 - 2018 Moedersmooiste Sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel