CAROLIEN

Op de Vakschool voor Edelsmeden leerde ik in vier jaar de technieken voor dit mooie ambacht. De techniek alleen was mij niet genoeg. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen in vormgeving, inhoud en concept op gebied van toegepaste kunst. Dus na het halen van mijn diploma, begon ik op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. 

Ik heb daar op verschillende manieren veel geleerd. De kunstacademie was soms een speeltuin, soms een labyrint. Mijn diploma Bachelor of Fine Arts haalde ik in 2012.

Na mijn studiejaren ging ik aan de slag in mijn atelier en vond veel voldoening in het smeden. Ik ontwierp sieraden met goud, zilver, parels en de meest bijzondere stenen.

Het was na de geboorte van mijn zoon Rein dat ik me voor het eerst begaf in de wereld van moeders, borstvoeding en babies. Ik zag het als een uitdaging om een paar mooie prototypes te ontwerpen met moedermelk. Sieraden met een herinnering. Sieraden met een goed verhaal. Maar bovenal stijlvolle, sterke ontwerpen waar je mee gezien wilt worden. Ookal weet men niets van dat verhaal.

Het ging meteen als een lopend vuurtje en het was super leuk om mezelf de afgelopen jaren te mogen ontwikkelen als goudsmid en ondernemer. Ik was de eerste in Nederland met dit concept. Sinds eind 2013 maak ik tientallen kettingen, ringen en oorhangers per week. Mijn klanten weten goed wat ze willen. Daar ben ik blij mee want het is altijd een uitdaging, technisch en creatief, om iets te maken wat ze bedoelen.

Een goed ontwerp heeft geen reclame nodig. Je kunt op verschillende plekken tegenwoordig je melk laten verwerken. Maar op verschillende plekken krijg je gegarandeerd ook een andere kwaliteit.

Klopt het ontwerp van het sieraad, is jouw wens om de periode van borstvoeding te blijven herinneren sterk en heb je een goed gevoel bij mij? Ga dan voor een sieraad wat écht bij je past. Handgemaakt op maat, precies zoals jij het wilt en met een mooie gravure erin. Want het leven is te kort voor cheap bijouterie. En de aard van zo'n sieraad veel te kostbaar om na een paar weken in de keukenla te belanden omdat het stuk of niet mooi meer is.

Ik snap dat je niet dagelijks zoiets jezelf cadeau doet, dat het best een uitgave kan zijn. Denk er daarom rustig over na. Mail als je vragen hebt of wellicht een variatie in je hoofd hebt op iets wat je gezien hebt. Ik denk graag met je mee. Een moedermelksieraad laat je maar 1 keer maken, ga dus voor iets wat klopt!

Ik ben altijd blij geweest dat ik geen winkel geopend heb. Daarom kan ik lekker al mijn tijd doorbrengen in mijn atelier (where the magic happens). Hopelijk kom ik niet te zakelijk over als ik de communicatie en het versturen van melk en sieraden het liefst via de mail en post laat verlopen. Het is voor mij onhaalbaar om naast het goudsmeden ook de deur  open te doen voor iedereen die de collectie wil zien en passen. Ik weet zeker dat andere jonge moeders begrijpen hoe druk het leven kan zijn met drie kleine beebjes en een creatief, bloeiend bedrijf! Want ik heb intussen nog twee heerlijke kindjes, Roos en Job. Deze drie zijn toch wel de allermooiste van de allemaalste!

Ik kan me natuurlijk goed voorstellen dat het lastig is om via een webshop een sieraad te bestellen. Alle vragen beantwoord ik met liefde. Ik hoop iets moois voor je te mogen maken. Want of je nou lang of kort gevoed hebt, al deze power mama's verdienen een medaille voor deze bijzondere prestatie in ons leven!

 

© 2014 - 2017 Moedersmooiste Sieraden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel